3 amerikanska aktier värda att diversifiera investeringsportföljen med

Det är ingen som kan förneka amerikanska företag och deras ypperliga tillväxt på aktiemarknaden. Trots att det kan kännas förrådande som svensk att investera i aktier från andra företag än svenska är det ett måste för den som vill tjäna på sina investeringar. Som tur är finns det ett par riktigt bra aktörer man kan diversifiera sin investeringsportfölj med utan att man ska gå omkring med dåligt samvete. Här är 3 av dem.

Tesla

Även om Tesla just inte klassas som lika populär på aktiemarknaden som de tidigare varit är det fortfarande ett kap. Företaget har trots allt varit en av de främsta aktörerna inom tech-branschen under väldigt många år. Samtidigt är det inget som tyder på att Tesla skulle möta motgång i framtiden eftersom de ständigt fortsätter att förbättra sitt varumärke och de elektriska bilar de tillverkar. Sedan råder det inga tvivel om att Musk fortsätter att imponera sina fans världen över, och det är ännu en av de många anledningar till varför många investerare vägrar släppa taget om sina aktieinvesteringar.

Köpa Tesla Aktier är därför något du definitivt bör göra om du vill diversifiera din investeringsportfölj med ett framgångsrikt, amerikanskt företag. Tesla är börsnoterade som TSLA på NASDAQ.

Paypal

Ännu ett företag som nått toppen med hjälp av Elon Musk själv är PayPal. PayPal har en konsekvent meritlista över vinst och försäljningstillväxt som sträcker sig tillbaka till minst år 2010. Analytiker förväntar sig att det endast fortsätter i samma riktning för företaget. Privatpersoner och företag världen övergår ju mer och mer till digitala betalningslösningar och därmed ställs det även högre krav på de företag som finns att tillgå. Att PayPal är en av de bästa tjänsterna för digitala betalningslösningarna är det ingen som ifrågasätter. Samtidigt har PayPal funnits i väldigt många år och etablerat sig i de flesta länderna, så det skulle krävas väldigt mycket för att något annat företag skulle slå ut dem.

Vill du således diversifiera din aktieportfölj med ett stabilt, amerikanskt företag med fortsatt tillväxtpotential kan du med fördel se över PayPal. De är börsnoterade som PYPL på NASDAQ.

Etsy

Ett amerikanskt företag som kanske inte många förväntat sig skulle öka i värde så mycket som de gjort under de senaste åren är Etsy. Etsy är en näthandelssajt för privatpersoner/företag runtom i världen utvecklat av Mike Fisher. Här kan man köpa presenter till sig själv eller nära och kära från andra personer. I samband med covid-19-pandemin har Etsys värde stigit något extremt, och det förväntas inte avta på väldigt lång tid. Företaget tycks dock ha haft en stabil tillväxt de senaste åren och därför kan det vara ett bra och säkert kort att diversifiera sin investeringsportfölj med. De är också börsnoterade på NASDAQ som ETSY.

Förutom dess stabila tillväxt är det även spännande att investera i ett företag som är på frammarsch. Etsy är i dagsläget mest kända i USA, men det finns inget som säger att det inte skulle vara lika väletablerat hemma i Sverige snart. Vi saknar trots allt en ecommerce som liknar Etsy!