Det är bara att dra till Expert! 😀

Birgitta: Jäklar vad billigt! Undra vad det motsvarar i dagens pengavärde?

Hon körde nog inte många lektioner. Två veckor efter att hon skrivit in sig i körskolan körde hon upp för besiktningsmannen.
Själv tog jag körkort 1968. Hade första läroboken efter högertrafikomläggningen. För att klara teoriprovet – där två muntliga frågor ingick- behövdes bara att man deltog i ett antal lektioner. (Övningspärmar etc. var inte uppfunnet.) Ytterst sällsynt att en 18-20-åring som gick i skolan, och var van att läsa, kuggades på teorin. En 30-minuterslektion kostade 30 kr – priset var alltså 1 kr/minut. Minns inte hur många lektioner jag körde, bara att jag var inskriven i körskolan drygt fyra månader och då var det ändå sommar och semester. Mörker- och halkkörning “slapp” jag p.g.a. årstiden.Totalkostnaden inkluderande läkarintyg, foto mm. blev en dryg tusenlapp, och då gjorde jag ändå om uppkörningen. (Gjorde inget olagligt första gången – glömde bra att växla upp på en lång gata.)

I get the picture.

Ja det var nästan lika billigt som för tanten jag känner som tog körkort på 40-talet. Hennes körkort kom totalt på 145 kr.