Det där med att bananer andas.. nog förstår jag vad det menas men jag kan fan inte låta bli att kommentera iaf. Tänk att du är på väg mot ica, du ser en ambulans närma sig i hög fart med sirenerna på. Du tänker inte mer på det utan fortsätter mot ica. När du 5 min senare ser ingången till ica står just den ambulansen utanför. När du träder in på ica tänker du ” shit, stackars gamling som fått en hjärtattack eller nått”. Du går in i affären å fortsätter mot frukt & grönsaker. När du väl står där vid frukten ser du ambulans personalen jobba febrilt med att göra hjärt&lung räddning på en besprutad banan. 2 tanter står å gråter å en gubbe försöker trösta dem. Ambulans personalen säger uppgivet. “tyvärr, det gick inte att rädda bananens liv, han andades inte och vi ser inga livstecken” Hahahahahahahahaha!!!

Clear!… Bom… Bom..

Ohhh,, his alive!

*hollywood-slut*

haha!! Klockren! Samma som man skulle försöka sälja 3 olika bilar egentligen. Den första bilen är kör av en ungdom som kör på varvstoppen som fort tillfälle ges å motorn är typ väck, den andra bilen är körd av en gubbe som visserligen kör lite våldsamt å den tredje bilen är lågmilad å körd av ett fruntimmer 🙂 haha.. nja kanske inte riktigt samma sak.. Det ända jag går efter är priset och om bananen går att äta. Är den oätlig köper jag den ju inte men annars skiter jag väl i om den person som plockat den lidit. Byt jobb då 🙂 Slutar bananer säljas så slutar väl jag å köpa dom också.. dumbasses 😀

Besprutade bananer ska märkas som besprutade bananer, var inte direkt kul eller ovanligt.

andas?

*teststryper några banner*

Jag sitter också och stryper bananen.. 😉

marcusgunnar says:

såklart det spelar roll!!
både för ens egen skull och arbetarnas.
jo, skalet är en del av bananen. frukter andas.

Som jag ser det är det varken för min eller bananens skull man borde köpa icke besprutade bananer utan för dem som jobbar på bananplantagen. Vad jag hört får de allvarligt försämrad hälsa på grund av preparatet som används vid besprutningen.

Instämmer med tidigare. Absolut de besprutade. Mycket mindre risk för skador och sjukdomar, dessutom 13% billigare.

Simon says says:

En annan tanke, spelar det egentligen någon roll? Man äter ju inte skalet….

Kanske det spelar roll för en hel del av kemikalierna hamnar i jorden din idiot. Men det är klart. Du går efter devisen, där jag inte bor spelar det ingen roll och det skitas ner. Dessutom går du efter devisen, jag är rik och bor på rätt ställe dör det inte skitas ner med lika stor sannolikhet och jag kan tramsa runt och säga att vad spelar det för roll, man äter ju inte skalet.

Sen kan man ju undra varför se rättvisemärkta ekologiska bananerna kommer i en plastpåse……

Anledningen till att KRAV-märkta bananer säljs i påsar är att folk plockade av klistermärkena och köpte bananerna som vanliga… Så lätt är det. Här var de KRAV-märkta bananerna billigare än de besprutade ett tag. Folk köpte fortfarande de besprutade, som i mitt tycke inte går att jämföra i smak…

kan vara en smart marknadsundersökning för att se om de kan påverka vad folk köper.. Jag hade tagit de ekoBananerna men där skiljde ju bara 3 kr kilot, i vanliga fall kan det skilja mycket mer.

Samma här. Vem bryr sig vad som står på skylten, sällan jag ens läser dem.

“ekologisk kött” och “kött från djur som retar gallfeber på veganer” FTFY. Då hade jag kanske kostat på mig ett litet leende. Fast i slutändan är det som allt annat, priset styr vad jag köper. Tyvärr har jag inte råd att ha ett världssamvete.

Vilka djur retar gallfeber på veganer?

Jag skulle lätt tagit de besprutade bananerna. Jag är inte ironisk.

Haha. Härligt. Kan de överföra samma idé till köttdisken och annonsera “ekologisk kött” och “kött från djur som levt under vidriga förhållanden och dött en plågsam död”?

Ekologiskt kött innebär inte ett skit bättre förhållande, dem äter gräs som inte är besprutat bara. Sen så tror du att det innebär bättre förhållande för djuren och betalar ett avsevärt högre pris.
GRATTIS du har köpt extrem-miljö-rörelsernas argument.
Men för mig är det lika illa som att tro på någon annan extrem-grupp…

Jasså daniel, Det innebär att djuren äter gräs istället för mängder konstgjort foder med antibiotika och tillväxthormoner. Så det är ganska självklart att det är bättre för djuren med vanligt gräs, och därav att de mår bättre.

Se dokumentären Food inc. Där förklaras vad som händer med exempelvis kycklingar när de föds upp på 35 dagar och blir dubbelt så stora med manipulerat foder än vad de blir på normalt 70 dagar. Exempelvis så hinner inte deras organ och skelett med, så de kan knappt gå.

Men det är väl bara påhitt, snacka om vem som är lurad daniel.