På vilket casino hänger Sean Connery?

Vi tänkte passa på att lägga ut lite gamla goa, tidigare opublicerade grejer. Eller rättare sagt, saker som tidigare har publicerats i våra böcker. En gång tiden gjorde vi En riktig skitbok. Jo, den heter faktiskt så. Min kollega Stellan skrev då en beskrivning av den lite udda människoarten Fluktaren. Den lyder som följer:

Den svettdrypande dassfluktaren häckar oftast på offentliga toaletter där den dras till strategiskt belägna håligheter som den kan använda för att spana på sitt byte. Ibland förväxlas dassfluktaren med den närbesläktade rödflammiga snuskflåsaren, men det rör sig om två olika arter. 

Hannen uppvaktar honan genom att passivt iaktta henne medan hon utför sina naturbehov i ett angränsande utrymme. Själva parningsakten äger vanligen aldrig rum, eftersom dassfluktaren ofta har en svag förmåga att etablera kontakt med individer av det motsatta könet. Trots detta tycks arten fortbestå och nya dassfluktare siktas varje år på häckningsplatserna.

Dassfluktarens läte utgörs av en knappt hörbar andhämtning, och endast i undantagsfall kan den avge ett tyst pipande flåsljud.

Artens utbredning är inte särskilt väl kartlagd. Spridda exemplar har siktats på många olika lokaler, såsom badhus, idrottsanläggningar och turistorter där han kan tänkas få ögonkontakt med ett byte.

Att Fluktaren är ovanlig har sin förklaring. Han åker ju nästan alltid illa ut:

Att flukta är inte okej, men det finns andra förbjudna saker att ägna sig åt – till och med på dass.

I den här bokens förord konstaterade vi att det som gör toaletthumorn så rolig är att det finns så många tabun förknippade med de manövrar vi tvingas utföra innanför den låsta dörren. Men det råder samtidigt ganska delade meningar om vad man får och inte får göra.

Eller?

Det där är nog lite oklart egentligen. Men det faktum att man just befinner sig bakom en låst dörr gör att många tar sig friheter som man kanske inte egentligen tycker är okej. Det är ju ändå ingen som ser.

Fast i slutändan är det ändå någon som har koll, och förargas. Och i sin harm sätter sig och författar ett mer eller mindre motiverat förbud.

I vår sammanställning av material till den här boken har vi hittat en förbluffande mängd förbudsskyltar, som avser alla möjliga saker som folk tycks ha för sig på bekvämlighetsinrättningarna.

Ofta handlar det om saker som inte ska spolas ner i toaletten. En blöja, binda eller något annat skrymmande kan orsaka stopp i röret, översvämning, vattenskador och en massa andra hemska saker. Den som har utsatts för det har förstås all anledning att förbudsskylta.

Om man verkligen behöver förtydliga att varken fiske eller dykning är tillåtet på muggen är däremot mer osäkert. Men det ger ju rätt roliga skyltar …

Åter till vår huvudfråga. Var hänger egentligen Sean Connery? Självklart på enda stället han kan uttala korrekt 🙂

Om den gamle James Bond-hjälten är tursam eller inte, det har vi ingen aning. Däremot vet vi ju att våra grannar i väst kan det här med tur. Att gå på tur och vara med na-turen.

Från Norge kommer också Folkeautomaten. Är du sugen på att spela på den norska turen? Vi bjussar på en Folkeautomaten bonuskod. Lycka till!