Så vinner du på sportsbetting – 7 oväderliga tips 

Att spela på odds är ett adrenalinsprudlande nöje som många finner roligt och utmanande. I bästa fall kan spel på sport även bli riktigt lönsamt. Om du spelar dina kort rätt, det vill säga! Men vad ska man egentligen tänka på när man spela på sportsbetting på nätet? Vår expertpanel har samlat ihop sju tips för mer framgångsrik betting. 

7 tips för smartare spel med odds 

1. Gör din research 

Regel nummer ett är att göra din research noga, innan du genomför dina insatser och placerar bet. Trots att det kan verka självklart, är det många som missar att lägga tid på förundersökningen, något som är centralt för smart betting. Har du bestämt dig för att spela på en specifik match, gäller det att noga undersöka under vilka förutsättningar spelarna eller laget kan prestera. Kolla tidigare resultat, sök upp information om dagsform och eventuella skador  – allt som kan komma att påverka utfallet i matchen är av intresse! Genom att fylla på med matnyttig information ökar dina chanser till att placera dina bet på rätt odds. 

2.  Spela på olika sportsbooks 

Det är lätt att fastna på en och samma sportsbook, vi vet… Sanningen är att du kan ha stora fördelar av att röra dig mellan ett gäng olika aktörer på marknaden. Genom att utforska nya plattformar för sport och odds på nätet, kan du nämligen utnyttja diverse olika sporterbjudanden och kampanjer på odds. Det kan exempelvis handla om veckovisa erbjudande inriktade på aktuella matcher, eller stående välkomstbonusar för nya spelare. Genom att utnyttja sådana kan du spela extra lönsamt! Missa inte heller att jämföra odds på de olika sportsajterna. Huruvida odds är bra eller “dåliga” kan nämligen skilja sig stor aktörerna emellan. Här kan du jämföra olika aktörer på marknaden. 

3. Lägg odds på udda sporter och matcher 

Är du en inbiten fotbollsfan, är det rimligt att du föredrar att spela på aktuella matcher och ligor inom just fotboll. Vill du spela riktigt smart, kan det dock vare en god idé att röra dig ifrån de mer självklara oddsen – till de lite mer udda. Genom att sätta dig in i en mindre populär sport eller särskild liga, kan du plocka extrapoäng och skapa goda förutsättningar för att betta framgångsrikt. Det är just så här många smarta spelare kammar hem fina vinster, genom spetskompetens inom ett oväntat område. Du hittar *mer information om hur du lägger ett bet här.*

4. Spela inte med hjärtat 

Hur mycket du än tror på ditt favoritlag, och hur dåliga deras förutsättningar må vara, måste hjärnan få leda vägen till kloka bets. Att lägga spel på favoritlaget är det i särklass mest vanliga misstag spelare gör, och sportsbooks älskar det! Låt därför aldrig hjärtat vilseleda dig när du spelar. Återigen vill vi betona vikten av research inför spel för att maxa lönsamheten. 

5. Timing är allt 

Många sportsajter vill få spelarna att spela på matcherna en bra bit innan själva matchdagen. För att trigga ett sådant beteende anordnas ibland kampanjer och free bets i förväg. Notera att oddsen på matcherna kan svänga ordentligt från tid till tid. Därför är det alltid bäst att vänta till samma dag som matchen äger rum, med att placera din satsning. På så vis får du ett rättvist odds som är relevant för dagen. Bli inte för otålig och se till att ha lite is i magen, med andra ord! 

6. Mixa höga och låga odds 

Det råder delade meningar om huruvida det är bäst att välja spel på låga eller höga odds. Vi skulle säga att en kombination av båda är ultimat för framgång! Vill du vinna stort behöver du spela på matcher med höga odds, vilket innebär att du satsar på de mest osannolika utfallet i matchen. Det är en risk, samtidigt som stora summor pengar kan bli dina om det oväntade sker. Genom att spela på lägre odds, kan du långsamt spela upp ditt saldo på kontot, för en mer långsiktig total vinstsumma. Håll också utsikt efter felsatta odds, som ibland förekommer. Här kan sannolika utfall ge riktigt god utdelning! 

7. Spela alltid ansvarsfullt 

Att spela ansvarsfullt är a och o för sunt spelande på nätet. Se till att sätta upp en spelbudget, och håll dig till den. Spela aldrig för mer pengar än vad du har, och försök aldrig vinna tillbaka tidigare förluster. Stödlinjen finns för dig som känner att spelandet börjar bli en osund vana. Att spela ska vara roligt och lustfyllt, inget annat!