Såhär i valtider – en gång till

Såhär i valtider, fjärde kapitlet

Alltså, vi här på Skyltat har inget emot Fredrik-Alfons och hans partikamrater. Men den här parollen är väl ändå hämtad från en epok som vi inte vill återuppleva?

(Tack för lånet, Peter!)

Vad menar ni från en epok vi inte vill återuppleva 1870-talet eller?
Eller i ni så okunniga att ni tror Nazisterna kom på detta, de snodde ju allt såväl denna paroll.
Läs lite mer böcker era ignoranta fjantar.

Jantan: Det är ingen som påstått att nazisterna hittat på parollen ifråga. Men det är knappast någon som kan säga emot det faktum att den blivit mest känd för att den användes av nazisterna i koncentrationslägren.

Mao tog i princip alla sina kända citat från antika kinesiska filosofer och ämbetsmän. Han såg bara till att de passade hans egen agenda. Det spelar ingen roll vem som ursprungligen står för citatet – den folk kommer ihåg är det största rövhålet som gjort det till sitt eget…

Fråga t.ex. folk på gatan vem de förknippar med uttryck som “det är rätt att göra uppror” eller “allt för massornas välfärd”. Jag lovar att de flesta anger Máo Zédōng och inte hans främsta ideologiska fiende konfucianisten Meng Zi.

Så då borde det även vara okej för moderna parti att använda swastikan som partisymbol? ^^

Bra läst Oskar:

Zapp says:
2010/09/13 at 13:43
En moderat uttryckte sig så där klumpigt på en blogg, när hion skulle beskriva vikten av att invandrare får arbetstillstånd så fort som möjligt. Skylten däremot gjordes av en moderathatare.

Det är visst STOR humor i denna skylt, torrboll! Att de använder det uttrycket klinga väl inte så jäkla bra, när det användes som paroll vid koncentrationslägrena? Vad som menades var att självuppoffring i form av ändlöst arbete i sig självt innebär en sorts andlig befrielse. Lite klumpigt att Moderaterna använde detta, sen finns ju humorn i att det kanske är medvetet användande av uttrycket. 😉 Det skulle inte förvåna mig.

Jag förstår inte? Arbete GER frihet. Det är ett faktum. Sen att någon använde det uttrycket på ett annat språk för 50 år sedan spelar väl för f*n ingen som helst roll?
Hitler var politiker, betyder det att ingen annan kan bli det för då är man nazist också?
Nej denna skylt var 0% humor ärligt talat.

Eftersom du gör ett sådant svar som du gör säger en hel del om din okunskap om nazimens verkningar. Även om det inte är menat som ett “nazistiskt budskap” så är det oerhört opassande att använda denna text. Det är en billig poäng att dra liknelser till nazismen, men har du tänkt på varför så många gör det….?

För att svara på din andra kritik att “arbete ger frihet” så är det väl ingen som säger emot dig. Men dom som inte kan jobba då? Ska inte dom få frihet. Och ja det finns dom som inte vill jobba, men det är en liten del av den befolkningen och dom skall inte få förstöra för den större delen av befolkningen som vill göra rätt för sig. Dra inte alla över samma kant (Ungefär som att säga att bara för att det finns några ruttna blåbär inom poliskåren så innebär det att alla snutar är dåliga). Faktum är att dom flesta människor vill jobba och ingå i ett socialt sammanhang. Se till exempel de som blir pensionärer och beskriver en tomhet efter att dom lämnat arbetsplatsen. Vi människor identifierar oss ganska ofta med VAD vi gör, inte VILKA vi är. Men att sänka skatter så att den arbetande delen skall få mer i pungen är (tror jag) inte rätt sätt att ge jämlikhet åt den stora massan, utan det är att vi alla skall bidra till välfärden.

Ciao Ricky! Peace

Sorry, men arbete ger inte alltid frihet som t.ex. när vissa får arbete massvis för att ha råd att försörja sig själva. Min blir istället närmast slav som lever för arbete istället för att arbeta för att leva.

BUSH: You work three jobs?
MS. MORNIN: Three jobs, yes.
BUSH: Uniquely American, isn’t it? I mean, that is fantastic that you’re doing that. (Applause.) Get any sleep? (Laughter)

Haha, jag har alltid tänkt på “Arbeit Macht Frei” ända sedan de kom till makten och började snacka om att de är ett “arbetarparti”!

En moderat uttryckte sig så där klumpigt på en blogg, när hion skulle beskriva vikten av att invandrare får arbetstillstånd så fort som möjligt. Skylten däremot gjordes av en moderathatare.