5 saker att tänka på när du designar din egen roliga skylt

Funderar du på att designa en egen skylt för semestertiderna, eller kanske till en jobbfest? Eller vill du helt enkelt göra en rolig skylt att ställa på ditt skrivbord? Oavsett vad finns det några saker att tänka på när du gör detta, annars riskerar du att sätta dig själv i skiten…

Skapa en skylt med ditt favoritspel som inspiration

Om du har svårt att hitta inspiration till vad du ska göra för rolig skylt, kan du exempelvis använda ditt favoritspel från ett onlinebaserat casino som tema. Om du gillar Gonzo’s Quest eller Starburst kan du t.ex. dra inspiration från detta, eller varför inte inkludera ett roulettehjul eller ett spader ess? Oavsett vad är detta endast exempel, du väljer själv vad du ska inkludera i din roliga skylt.

5 saker du bör tänka på när du designar din roliga skylt

Nedan är viktiga exempel:

Undvik förolämpningar

Om du planerar att använda din skylt offentligt bör du se till att den inte kan vara förolämpande mot någon. Tänk igenom rejält, och det skadar absolut inte att rådfråga någon i din närhet om de hittar något olämpligt i din skylt.

Om du inte beaktar detta riskerar du att din skylt blir förolämpande, vilket kan få katastrofala konsekvenser på ett flertal olika plan. Var försiktig, och tänk på att din skylt ska vara rolig för alla!

Rätt storlek för ditt syfte

Vad planerar du att använda skylten till? Ska den stå på ditt skrivbord? Beroende på vad skylten ska användas till finns det många olika storlekar att välja mellan, något du bör beakta.

Om du inte tänker på detta riskerar du att antingen köpa en för stor eller för liten skylt, vilket kan förstöra dess syfte helt och hållet om du har otur.

Vi rekommenderar att du jämför måtten på varje enskild skylt med något som du redan har hemma, exempelvis en tavla, eller att du klipper ut måtten i papper. På så sätt kan du enkelt se hur stor varje skylt är innan du bestämmer dig för vilket mått som passar för dig.

Se till att motivet och texten passar

Ofta kommer du att se en förhandsvisning av din skylt, och det är upp till dig att avgöra om texten eller motivet passar eller inte. Kontrollera noga att inget hamnar utanför säkerhetslinjerna, annars riskerar du att din skylt inte uppfyller de krav du har på den.

Här är det bättre att vara på den säkra sidan än att chansa, och om du verkligen vill vara säker kan du höra av dig till företaget direkt efter att du har lagt din beställning.

Rätt material för ditt syfte

Planerar du på att ha din skylt utomhus? Då måste du se till att du använder rätt material. Vissa metaller kan bli dåliga med tid om de inte är rätt behandlade, och tygskyltar kommer att påverkas väldigt mycket av regn och väder.

Fundera lite extra på hur du tänker använda skylten, och se till att du förstår vad varje material innebär. Du kan alltid höra av dig till företaget om du har frågor eller funderingar.

Jämför priser mellan olika varianter

Jämför priser mellan olika skyltar. Om du endast vill ha en rolig skylt som du ska använda under en kort tid, behöver du självklart inte spendera flera tusen kronor om du kan få ett liknande alternativ för en betydligt billigare summa.

Om du å andra sidan vill ha en skylt som håller länge, exempelvis jobbskylt eller namnskylt, kommer du vilja att satsa på ett hållbart alternativ som inte blir dåligt över tid. Se till att du tar med detta i beaktning när du väljer den skylt som passar bäst för dig.