Feelgood i parkeringsträsket

Vi får då och då tips om saker som vi skulle kunna göra inlägg på. Den här gången hörde gänget bakom Thrills bonuskod av sig och undrade om en viss feelgoodskylt. Och den har vi koll på!

Längst upp vid vändplatsen på Sjömansgatan i Masthugget i Göteborg noteras helt plötsligt en skylt med texten ”Du är vacker och duger som du e”. Skylten är placerad under tradiga parkeringsregler och ger garanterat tröst till storstadsbon som tröttnat på parkeringssvårigheter och nitiska lapplisor.

Men vem satte upp skylten? Inte Trafikkontoret i Göteborg i alla fall. 

– Det är ingenting som jag känner igen, berättade Hans Angerfors, projektledare på Trafikkontoret, när kvällstidningen GT kontaktade honom angående skylten. 

Angerfors berättade också för tidningen att skylten troligen skulle tas bort. ”Syftet med skylten blir ju fel, då kanske man missar det som står på skylten ovanför om man bara tittar på den”, sa han med tillägget: ”Men det är ju inget som man kan bli arg på”.

Nej, sannerligen inte. Vi åkte snabbt till Sjömansgatan och förevigade skylten och vill som de skyltnördar vi är säga till alla trafikkontor runtom i landet: låt skyltar av den här typen sitta kvar!

Vi har stött på fler feelgoodskyltar under årens lopp. Vi vet hur populära de är. Vi vet att de faktiskt får många att där och då må en smula bättre.

Samtidigt så kan det ju behövas lite motvikt. Därför borde vi kanske också tagit med skylten här intill på topplistan. Allt kan faktiskt gå åt skogen …

Transportstyrelsen vet tydligen best

När vi ändå är ute i trafiken … Ska man skylta sin bil med ”the number of the beast” – 666 – får man uppenbarligen vara finurlig.

En som vet allt om hur svårt det kan vara att få en djävulsk regplåt godkänd är Robert Löfgren från Falköping. 1992 lyckades han sätta just 666 på sin trimmade best till motorcykel, men 20 år senare ville inte Transportstyrelsen längre och vägrade förnya tillståndet av skylten. Robert kom då på den helvetiskt smarta idén om en skylt med bokstavskombinationen DCLXVI (ni kan väl era romerska siffror?), men även där sa myndigheten ifrån. 

Robert gjorde ett nytt försök, den här gången med 29A som enligt det hexadecimala talsystemet betyder – ni har säkert räknat ut det – 666. Skam den som ger sig.

Och man kan ju tycka 666 borde vara okej om det vägs upp av självaste GOD. Men faktum är att Åke Lindgren, som ägde bilen här intill, faktiskt fick skruva ner skylten han också …

Vi anser att Transportstyrelsens jakt på hin håle är en smula överdriven. Däremot borde man se över vilka bilar som inte borde parkeras bredvid varandra …

Önskelåten – discjockeyns mardröm

”Öh! Kan dunte spelarendära! Du vet, dang-dang-dang, da-dang, da-dang… Du vet vicken ja menar!” Det här har inte så mycket med trafik att göra, men det är en kul bild 🙂

Hur stor är chansen att få en önskan som den ovan tillgodosedd? Ungefär exakt noll procent, om man frågar Peter Käck, som jobbat som discjockey i många år.

– Det är inte många önskningar som fungerar. Fel låtar, dålig tajming, folk kan bli sura över allt möjligt, konstaterar han. 

– Ibland blir det dock magiskt, tillägger han. Men det tillhör verkligen undantagen. 

Vad är förklaringen till att folk ska lägga sig i discjockeyns arbete? Svårt att svara på, men delvis har det förstås att göra med att musik är något subjektivt. Alla gillar inte samma saker, men vissa anser sig ändå ha bättre smak än andra. 

Discjockeyns jobb handlar om att få folk på gott humör, att dansa och ha kul. Rigorösa förberedelser och lång erfarenhet borgar för ett gott resultat.

– Det handlar ju inte om att jag är dryg. Snarare tvärtom, egentligen. Hur många lägger sig i hantverkarens arbete, frågar sig Peter Käck. 

Så nästa gång du känner det där oemotståndliga suget efter ”Living next door to Alice” – svälj förtreten och kasta dig ut på dansgolvet istället.