Fördelarna med digital kommunikation

Digital kommunikation har öppnat upp många nya dörrar. På många sätt har faktiskt sociala medier och smartphones fullkomligt revolutionerat sättet vi kommunicerar på. Här är några av fördelarna med digital kommunikation.

Legitimera dig med BankID hos banker och nöjessajter

Digital kommunikation handlar inte bara om kommunikation mellan personer, utan ofta om kommunikation mellan kunder och tjänster.

Tänk bara på hur Mobilt BankID gjort kommunikationen mellan dig och din bank så mycket smidigare. Du behöver inte längre krångla med nätbetalningar, utan kan handla snabbt och säkert med ett par klick från mobilen. Och när du behöver legitimera dig i olika sammanhang är det snabbt gjort med Mobilt BankID-appen.

I Sverige har BankID blivit så vanligt att till och med de svenska spelbolagen har hakat på trenden. Efterfrågan på plattformar som erbjuder smärtfritt nätcasino utan registrering ökar allteftersom det blir vanligare att legitimera sig med BankID-appen.

Med den här tjänsten legitimerar du dig i tre enkla steg, vilket gör att spelbolag kan skicka dina uttag till ett bankkonto inom ett par minuter. Det här är verkligen ett utmärkt exempel på hur digital kommunikation både förenklat och förbättrat kommunikationen mellan köpare och säljare.

En bild säger mer än tusen ord

Chattkommunikationen har nått nya höjder. Emoticons har hjälpt oss uttrycka, och kanske fram för allt förtydliga, våra känslor ganska länge, men giffar har helt klart tagit kommunikationen till en ny nivå. Inte minst när de är hämtade ur videoklipp eller roliga bilder som blivit virala.

Bara skriv in en känsla eller ett budskap på Messenger eller Whatsapp så får du genast oändligt med bildförslag som förstärker känslan du vill förmedla. Sätt lite krydda på dina meddelanden och lägg en till en GIF – YOLO!

Kunskap åt alla

Källkritik är såklart viktigt när du läser nyheter på nätet. Till och med USA:s president har ju tillstått att det finns ”fake news”. Men har du en relativt god verklighetsförankring och inte köper att jorden är platt bara för att det står så i ditt Facebook-flöde, så är nätet faktiskt en outtömlig kunskapskälla.

Vill du lära dig att sticka, snickra eller göra bakåtvolter? I så fall är Youtube din bästa vän. Det finns nästan ingenting som det inte finns tutorials om. Och vill du gå steget längre finns det hur många appar och online-utbildningar som helst att välja bland på nätet.

Använd sociala medier för att göra karriär

Instagram, Facebook, Youtube och Twitter gör det möjligt för vem helst att framföra ett budskap, sälja en produkt eller bara uttrycka sig rent allmänt. Det spelar ingen roll om du är småföretagare, osignad artist eller ståuppkomiker. Oavsett kan du nå fram till människor och tjäna pengar på dina talanger om du bara använder de här verktygen på rätt sätt.

Det finns inte längre någon barriär mellan dig och omvärlden. Du kan släppa en låt eller video du skapat på Youtube och bygga en fanbase där. Det finns redan många exempel på musiker, komiker och influencers som gjort karriär genom att jobba hårt med sociala medier och Youtube.