Toamanualer – hur svårt kan det vara

Följande texter är hämtade ur “En riktig skitbok” som är bra mycket roligare än det låter 🙂

Att små barn behöver hjälp och stöd för att lära sig gå på toaletten är ju ganska självklart. Men att vuxna människor ska behöva tydliga instruktioner för hur man ska bete sig på muggen, det känns ju onekligen lite märkligt.

Dock verkar det som att många av oss har problem just på den här fronten, åtminstone att döma av innehållet i kapitlet du nu har framför dig. Här har vi samlat en drös varianter av instruktioner och uppmaningar om hur man bör bete sig när man besöker hemlighuset.

Här hittar du allt från instruktioner om hur en toalettborste ska användas, till de välkända uppmaningarna om vad som kan och inte kan spolas ned och hur man placerar sin lekamen på porslinstronen under själva akten.

Mer eller mindre nöd-vändiga tillrättavisningar alltså. Hur man däremot får höra statsminister Reinfeldt inne på muggen, det kan förstås kräva sin instruktion.

 

Nö(r)digt på muggen

Vi som skrivit den här boken har inga problem med att erkänna att vi är lite nördiga. Faktum är att vi ibland känner oss ganska stolta över det, och samtidigt rätt glada över att vi lever i ett tidevarv då nördens heder i viss mån återupprättats.

Och vad händer när nörden går på toa? Vi har berört det lite hastigt i vårt kapitel om den infekterade sittkissningsdebatten. Och för att summera det på ett snyggt och prydligt sätt, använder vi oss av alla nördars favoritkanal för propaganda och kommunikation: t-shirten. Ett av de mer populära t-shirtbudskap, som klätt tusentals nördar världen över, paketerar fenomenet på ett mycket kärnfullt vis:
”Having an iPhone has completely changed the way I poop.”

Nu är du varnad. I det här kapitlet blir det nö(r)dhumor, och du kan få stifta bekantskap med allt från hashtags till en riktig klassiker i nördarnas mest älskade litteraturkategori: fantasy.

Saker man inte får göra – ens på dass

I den här bokens förord konstaterade vi att det som gör toaletthumorn så rolig är att det finns så många tabun förknippade med de manövrar vi tvingas utföra innanför den låsta dörren. Men det råder samtidigt ganska delade meningar om vad man får och inte får göra. Eller?

Det där är nog lite oklart egentligen. Men det faktum att man just befinner sig bakom en låst dörr gör att många tar sig friheter som man kanske inte egentligen tycker är okej. Det är ju ändå ingen som ser.

Fast i slutändan är det ändå någon som har koll, och förargas. Och i sin harm sätter sig och författar ett mer eller mindre motiverat förbud.

I vår sammanställning av material till den här boken har vi hittat en förbluffande mängd förbudsskyltar, som avser alla möjliga saker som folk tycks ha för sig på bekvämlighetsinrättningarna.

Ofta handlar det om saker som inte ska spolas ner i toaletten. En blöja, binda eller något annat skrymmande kan orsaka stopp i röret, översvämning, vattenskador och en massa andra hemska saker. Den som har utsatts för det har förstås all anledning att förbudsskylta.

Om man verkligen behöver förtydliga att varken fiske eller dykning är tillåtet på muggen är däremot mer osäkert. Men det ger ju rätt roliga skyltar …

Vår skitbok är inte vilken crap som helst. Och vill du vinna på Craps då gäller det att ha vinnande strategier i Craps. Lycka till med det!